Trucks

Waar alle cijfers extreem zijn

Zwaar transport / uitzonderlijk vervoer / convoi exceptionnel

Bij zwaar en speciaal transport draait alles om het benutten van alle mogelijkheden op het gebied van asconfiguraties, kruipversnellingen, chassis, pk's en koppel. Hieronder vindt u meer informatie over de sterkste Volvo-truck: de Volvo FH16 met 16 liter-motor tot 750 pk en 3.550 Nm koppel. Uiteraard verschilt de precieze specificatie van de truck per transportonderneming, dus we adviseren u graag in een persoonlijk gesprek over de juiste truck voor uw zwaartransporttaken.

De FH16 met 750 pk is een geweldige auto. Het motorvermogen wordt optimaal benut in dit zware werk, een beetje gas geven en hij is weg!
Volvo’s zijn echte chauffeurstrucks. Chauffeurs rijden er graag mee, ze zijn comfortabel en ergonomisch. Daarnaast onderscheidt Volvo Trucks zich omdat ze alles kunnen leveren voor onze specifieke werkzaamheden. Voor deze Volvo FH16 onder meer de lage slaapcabine, lucht geveerde 9-tons vooras en I-Shift met kruipversnellingen.
De FH16 met 750 pk is een geweldige auto. Het motorvermogen wordt optimaal benut in dit zware werk, een beetje gas geven en hij is weg.

Ervaringen van klanten

Volvo kenmerkt zich door uitstekende betrouwbaarheid. We zijn daarnaast zeer tevreden over de service en kwaliteit die dealer Volvo Group Truck Center levert.
Onder deze omstandigheden is het geweldig dat je kunt vertrouwen op het stuursysteem van de truck en het automatische versnellingssysteem. Dat geeft rust, zodat je je onbezorgd kunt focussen op de rit.

Belangrijke features van Volvo Trucks voor uw zwaar transport

Ontdek de oplossingen die zijn gemaakt om u het leven gemakkelijker te maken en uw bedrijf beter te laten presteren.

I-Shift met ultralage kruipversnellingen 
U krijgt een uitstekend startvermogen met combinatiegewichten tot 325 ton en volledige controle over uw vermogen bij zeer lage snelheden. En u hoeft geen concessies te doen aan de brandstofefficiency of het startvermogen.

Tot 750 paardenkrachten, met gemak getemd 
Met een Volvo heeft u het gewenste vermogen binnen handbereik. Achter het stuur van de Volvo FH16 heeft u de beschikking over max. 750 pk en 3550 Nm koppel. 

Asbelasting en tractieregeling
Met het dashboard heeft u tot in details de controle over de belasting op elke as, de functie voor bogiedruk en alle differentiëlen. Draai de knop rechtsom voor extra tractie.

Veilig afdalen met de strekrem 
Truck en volledig geladen trailer rijden een helling omlaag. De strekrem schakelt de wielremmen op de trailer in om de voertuigcombinatie recht te laten rijden en scharen te voorkomen.

Het robuuste front 
Dit is ontworpen voor de zwaarste terreinen ter wereld. De zware bumper en beschermingsplaat beschermen vitale onderdelen zoals koplampen en motoronderdelen. Grind en keien vormen voor u geen belemmering. 

Het zicht
Royale ruitoppervlakken en goed vormgegeven spiegels betekenen uitstekend zicht. Bovendien kunt u tot acht camera's toevoegen waarvan de beelden worden weergeven op het secundaire display. U heeft de touwtjes in handen.

Trekbalk
Extreme ladingen duwen of trekken met de geïntegreerde trekhaak in het front. Perfect bij het koppelen van twee of meer trucks in dezelfde combinatie.

Remkracht voor elke behoefte
Onze hulpremmen geven u controle in alle situaties. De retarder biedt stabiel vermogen bij hoge snelheden. Gecombineerd met I-Shift met kruipversnellingen voldoet de Volvo Engine Brake aan uw behoeften, zelfs bij zeer lage snelheden.

Volvo Dynamic Steering zoals u het wilt 
Bent u op zoek naar perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, terwijl uw schouders minder worden belast? Ook bij extreme ladingen? Bekijk Volvo Dynamic Steering eens van dichterbij. 

Ruime cabines
Al onze cabines bieden voldoende ruimte voor u en de dingen die u nodig heeft. Met een stahoogte tot 220 cm biedt de cabine van de Globetrotter XL uitstekend comfort voor het leven onderweg. En alsof dat nog niet genoeg is, is er een nog ruimere keuze: de Globetrotter XXL.

Volvo Gold Contract
De beste manier om uw beschikbaarheid te waarborgen is met een Volvo Gold Contract, dat al het preventieve onderhoud en reparaties aan de truck omvat tegen een vast maandbedrag. Uw truck communiceert ook op afstand met de werkplaats om uw bezoekjes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Uw truck wordt in de best mogelijke conditie gehouden en u heeft volledige controle over de kosten.

Persoonlijk advies nodig?

We komen graag met u vrijblijvend in contact om de mogelijkheden te bespreken. In een persoonlijke afspraak geven we u graag meer informatie en een advies of offerte op maat. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m. contact met u op.