Trucks

Drie belangrijke aandachtsgebieden van de Volvo Trucks Fuel Advisors

De service Fuel Advice van Volvo Trucks is bedoeld om duurzaam het brandstofverbruik van het wagenpark te verlagen door de rijstijl van de chauffeurs inzichtelijk te maken en aan te geven hoe men deze kan optimaliseren. Besparingen tot 5% kunnen worden behaald en vastgehouden dankzij regelmatige opvolging en ondersteuning. Dit zijn de drie aandachtsgebieden waarop Fuel Advisors zich richten bij een nieuwe klant.
Besparingen tot 5% kunnen worden behaald en vastgehouden dankzij regelmatige opvolging en ondersteuning
De service Fuel Advice biedt ondersteuning voor een brandstofcoach en het management. Het doel is om duurzame brandstofbesparingen te behalen.
 1. De chauffeur

  Een speciaal getrainde Fuel Advisor analyseert de rijstijl van de chauffeur. Daarbij wordt rekening gehouden met het type transport waarin de chauffeur werkt. Via deze analyse kan de Fuel Advisor aangeven op welke gebieden verbeteringen mogelijk zijn en hoe de chauffeur met praktische tips zijn rijstijl kan verbeteren voor o.a. een lager brandstofverbruik. De aandachtsgebieden zijn gewoonlijk stilstand, anticiperend rijden en remmen, gebruik van motor en versnellingen en het aanpassen van de snelheid aan het verkeer. Chauffeurs ontvangen gepersonaliseerde en individuele rapporten om ze nog meer bewust te maken van hun rijstijl en hoe ze deze kunnen verbeteren om brandstof te besparen.
   

 2. De truck
  Het is belangrijk dat de truckspecificatie is afgestemd op de inzet. De truck moet bijvoorbeeld zijn uitgerust met de optimale hoeveelheid pk’s, een geschikte achterasoverbrenging en de juiste I-Shift-software. De Fuel Advisor geeft tips over het gebruik van de innovatieve technieken en de rijstijl om de chauffeur en truck maximaal te laten excelleren. De investering betaalt zich snel terug door brandstofbesparing en een hogere productiviteit.
   

 3. Ondersteuning

  Cruciaal voor een positief resultaat van Volvo Trucks Fuel Advice is de samenwerking met de brandstofcoach van het transportbedrijf en de chauffeurs, en een langetermijnvisie.   De Fuel Advisor biedt ondersteuning op verschillende gebieden:
   

 • Periodieke rapporten voor de brandstofcoach en de chauffeurs met adviezen om de rijstijl te verbeteren en het brandstofverbruik te verlagen en laag te houden. De rapporten kunnen voor het hele wagenpark worden geleverd.

 • Voorstellen van chauffeurstrainingen en andere activiteiten waarmee verbeteringen kunnen worden behaald.

 • Ondersteuning voor de brandstofcoach in zijn rol als coach voor de chauffeurs.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release