Trucks

Hoe technologie bijdraagt aan efficiënt rijden

Jose Talamantes Pavon
2023-09-05
Leestijd: 4 min.
Brandstof besparen
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Connectiviteit en gegevensanalyses creëren nieuwe mogelijkheden voor de training en begeleiding van chauffeurs. Of u nu een eigen rijder bent of een wagenparkbeheerder, het kan uw brandstofverbruik, de beschikbaarheid en de veiligheid verbeteren. 


Er zijn veel factoren die het brandstofverbruik van een truck beïnvloeden - en veel daarvan heeft de chauffeur niet in de hand. Rijvaardigheid maakt echter wel degelijk verschil en elke investering in de training en begeleiding van chauffeurs zal zich waarschijnlijk terugbetalen in de vorm van een lager verbruik, minder ongevallen en minder slijtage van onderdelen.

Nieuwe technologieën zorgen voor betere chauffeurs

De uitdaging bij chauffeurstraining is te bepalen welke specifieke vaardigheden verbeterd kunnen worden. Connectiviteit en gegevensanalyses maken het gemakkelijker om die potentiële verbeteringen vast te stellen, zodat de begeleiding daarop kan worden afgestemd. 


Tegenwoordig kunnen uit trucks enorme hoeveelheden data worden onttrokken, zoals wanneer en waar ze zich op de weg bevinden. Steeds vaker kunnen die gegevens nuttige inzichten opleveren. Is er bijvoorbeeld een bepaalde route of weggedeelte waar het brandstofverbruik altijd hoger is? Of zijn er bepaalde situaties waarin hard remmen vaker voorkomt?


Of de chauffeurs nu beginners of ervaren zijn, het juiste type chauffeursbegeleiding - in combinatie met connectiviteit en gegevensanalyse - kan elke chauffeur helpen om de rijvaardigheid te perfectioneren en zo bij te dragen aan de resultaten van het bedrijf.

Hieronder kunt u onze gids downloaden over hoe nieuwe technologie het gemakkelijker maakt om efficiënter te rijden. Hierin leest u:
 

  • Hoe chauffeurs en technologie kunnen samenwerken om ongevallen te voorkomen.
  • Hoe connectiviteit en een goede rijvaardigheid het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen.
  • Hoe u digitale rijbegeleiding in de praktijk toepast.
  • Hoe AI en machine learning de training van toekomstige begeleidingsdiensten voor chauffeurs sturen.

Anderen bekeken ook