Trucks

De invloed van accessoires (zoals bullbar, verstralers en luchthoorns) op uw brandstofverbruik

| Leestijd: 1 min | Leestijd: 1 min
Bij het personaliseren van trucks wordt vaak gebruik gemaakt van populaire accessoires zoals een bullbar, verstralers en luchthoorns. Ondanks de esthetische waarde ("Het oog wil ook wat"), kunnen deze accessoires hogere brandstofkosten opleveren.
Ondanks de esthetische waarde ("Het oog wil ook wat"), kunnen accessoires hogere brandstofkosten voor trucks opleveren.

Op het dak gemonteerde standairco's en populaire accessoires zoals extra verlichting, een bullbar, topbar, luchthoorns, Michelin-mannetjes, etc. zorgen door de hogere luchtweerstand voor een merkbare stijging van het brandstofverbruik. Bullbars en extra lampen kunnen tevens de luchtstroom door de radiateur negatief beïnvloeden, waardoor de koelfan moet worden ingeschakeld en het brandstofverbruik dus nog verder toeneemt.

Als vuistregel kan ervan uit worden gegaan dat elk van deze accessoires het brandstofverbruik met 1% doet stijgen. Voor sommige toepassingen kunnen accessoires, ondanks hun negatieve invloed op het brandstofverbruik, toch wenselijk zijn, zoals extra lampen voor het vergoten van de veiligheid. Kies indien mogelijk voor brandstofzuinige accessoires met een minimale invloed op de luchtstroom.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release