Trucks

De invloed van regeneratie op uw brandstofverbruik

| Leestijd: 1 min | Leestijd: 1 min
Regeneratie is het proces waarbij roetstoffen die worden opgehoopt in het roetfilter (ook wel 'Diesel Particulate Filter' genoemd), worden verbrand (het filter wordt als het ware schoongebrand). Dit kan van invloed zijn op uw brandstofverbruik, maar dit is afhankelijk van de uitlaatgastemperatuur, die wordt beïnvloed door verschillende factoren.
Regeneratie kan van invloed zijn op uw brandstofverbruik.

Bij hoge uitlaatgastemperaturen

Een Volvo Euro 6-langeafstandstruck met een 'normaal' maximum treingewicht zal een voldoende hoog gemiddeld motorvermogen gebruiken om in het EATS (uitlaatgasnabehandelingssysteem) uitlaatgastemperaturen te bereiken die hoog genoeg zijn voor het uitvoeren van een passieve regeneratie zonder dat hiervoor extra maatregelen nodig zijn. Dit houdt in dat er geen extra brandstof nodig is voor regeneratie van het EATS bij deze toepassingen.

Bij lagere uitlaatgastemperaturen

Onder koudere omstandigheden (bijvoorbeeld bij een lage gemiddelde snelheid, laag maximum treingewicht en veelvuldig stationair draaien) moet de uitlaatgastemperatuur mogelijk worden verhoogd met behulp van de 'verwarmingsmodus', bijvoorbeeld door het creëren van tegendruk met de motorrem of door het injecteren van diesel door een zevende injector. In dergelijke gevallen kan het brandstofverbruik toenemen in verband met het regenereren.

De hoeveelheid is afhankelijk van de rijcyclus.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release