Trucks

Volvo FH wint race om laagste TCO

Na een uitvoerige, 30 maanden durende praktijktest door Trans Aktuell en Fehrenkötter won de Volvo FH 460 de titel van meest kostenefficiënte internationaal transporttruck. Volvo Trucks liet daarmee zes andere merken achter zich.
De Volvo FH heeft een gunstigere TCO dan trucks van andere merken

In het eindoordeel werden onder meer brandstofverbruik, investering, onderhoudskosten, chauffeurservaring en restwaarde meegewogen.

Het onderzoek is opgezet door de Duitse transportkrant Trans Aktuell en  Fehrenkötter Transport & Logstiek GmbH. Deze transportondernemer, gespecialiseerd in speciaal transport en logistieke diensten in Europa, heeft een eigen wagenpark van 160 voertuigen. Eenzelfde onderzoek werd al eerder uitgevoerd in de periode 2007-2010. Met de komst van de Euro 6-technologie achtten de onderzoekers een nieuwe vergelijking wenselijk.

Joachim Fehrenkötter, directeur van Fehrenkötter Transport & Logistik:

“De Volvo FH heeft in alle opzichten indruk op ons gemaakt. Naast de fantastische brandstofstatistieken heeft de truck bewezen zeer betrouwbaar te zijn, iets wat we herkenden in de andere Volvo-trucks in onze vloot. Bovendien is de Volvo FH een echte chauffeursvriendelijke truck, met vele goed doordachte details die het leven onderweg vergemakkelijken.”

Bekijk gratis het volledige rapport

Anderen bekeken ook