Trucks

Brandstofrecord op Green Truck Award-testroute voor nieuwe Volvo FH I-Save

| Leestijd: 2 min | Leestijd: 2 min
In een exclusieve testrit berekende het Duitse magazine TRUCKER het verbruik van de nieuwe Volvo FH met I-Save. Het resultaat? Geen ander truckmerk reed de uitdagende Green Truck Award-testroute ooit zuiniger en dat zelfs zonder concessies te doen aan gemiddelde snelheid. Lees hier een samenvatting van de test, download de volledige reportage of bekijk het interview met TRUCKER.
Brandstofrecord op Green Truck Award-testroute voor nieuwe Volvo FH I-Save

Om het verbruik van de nieuwe Volvo FH I-Save vast te stellen, kreeg het onafhankelijke Duitse magazine TRUCKER als eerste in Europa de kans om de truck te testen. De truck werd ingezet op de uitdagende bijna 360 kilometer lange testroute van het magazine tussen München en Nürnberg; ook wel bekend als de Green Truck Award-testroute. Om data representatief te kunnen beoordelen, werd - zoals TRUCKER gewend is - een referentievoertuig ingezet.

 

Het resultaat?

De Volvo FH I-Save verbruikte gemiddeld slechts 23,16 liter per 100 km. Geen enkel voertuig op de Green Truck Award-testroute deed het ooit beter. En dat zonder concessies te doen aan gemiddelde snelheid, zoals de waarde van 80,35 km/u bewijst. 

Geen enkel voertuig op de testroute van TRUCKER deed het ooit beter. En het deed niet eens afbreuk aan de gemiddelde snelheid.

Vergelijking onder verschillende omstandigheden niet eerlijk

Om resultaten van verschillende testen zoveel mogelijk te kunnen vergelijken, zet TRUCKER altijd een referentievoertuig in bij iedere test. Met dit referentievoertuig zijn verbruiksgegevens onder gunstige omstandigheden verzameld. Als de resultaten van het referentievoertuig tijdens een testdag anders zijn dan die eerder werden verzameld, betekent dit dat de testtruck aan andere condities (weer, verkeer, etc.) werd onderworpen. Door een en ander te analyseren, kan de verhouding worden berekend. Hierdoor zijn de data die TRUCKER communiceert vergelijkbaar ondanks de verschillende omstandigheden waaraan een testvoertuig wordt blootgesteld.
 

Download de hele reportage in het Nederlands

De volledige Nederlandstalige versie van de testreportage is voor u beschikbaar via de downloadlink hieronder.

Format PDF Size 2 MB