Trucks

Het beste van april: de belangrijkste artikelen in één overzicht

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van april.
Het beste van april: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Verkoop complete range zware elektrische trucks start dit jaar

Dit jaar nog start de officiële verkoop van de complete range zware elektrische Volvo-trucks. Volgens Volvo Trucks is de tijd rijp voor een snelle toename van het aantal elektrische voertuigen in het zwaardere wegtransport.

Hessing Supervers over de Volvo FH I-Save: “In een tender vergeleken we vijf merken met elkaar en op alle punten scoorde Volvo het best”

Hessing Supervers heeft voor het geconditioneerd transport van vers gesneden groente en fruit zijn volledige vloot vervangen voor Volvo’s FH met I-Save. Na een vergelijking tussen vijf verschillende merken, scoorde de Volvo FH I-Save met Turbo Compound het best.

Oegema over elektrische truck (Volvo FL Electric): “De prestaties zijn boven verwachting”

Stiller, zuiniger, comfortabeler én natuurlijk duurzamer: de voordelen van het rijden met de eerste in serie geproduceerde Volvo FL Electric zijn voor Oegema Transport uit Dedemsvaart groot.

Red Dot Award 2021 voor ontwerp van nieuwe Volvo FM

De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat.

Korte Volvo FM 5-asser met hoog laadvermogen voor Millenaar & van Schaik Transport

Voor asfalteerwerkzaamheden neemt Millenaar & van Schaik Transport dit jaar een korte Volvo FM 5-asser in gebruik. Doordat de truck compact is, kan de kipper binnen de wettelijke afmetingen blijven en toch een aanhanger met complete asfalt-set vervoeren. Ondanks het compacte formaat heeft de auto wel een hoog maximaal laadvermogen van 29 ton.

H.Z. Logistics heeft 30 LNG-trucks in de vloot: “De Volvo LNG-trucks scoren uitstekend qua verbruik”

H.Z. Logistics heeft inmiddels 30 Volvo FH LNG-trucks in de vloot. Het verbruik speelt een belangrijke rol in de keuze.

Journalist Iep van der Meer (BIGtruck) over de nieuwe Volvo FH16: “De Volvo doet opvallend soepel zijn werk”

BIGtruck-journalist Iep van der Meer ging op pad met de nieuwe Volvo FH16: een truck die zelfs tot 325 ton aankan.

Hoofdrolspelers uit Volvo Trucks-viral The Tower nu bij dealers

Sinds april beschikt iedere Volvo Trucks-dealer in Nederland over zowel een Volvo FH als een Volvo FM-demo. Transporteurs kunnen een proefrit boeken en het nieuwe model nu zelf ervaren.

VTS Transport & Logistics gaat voor duurzame distributie met Volvo FM LNG

VTS Transport & Logistics heeft onlangs een order voor vier nieuwe Volvo FM LNG-trucks getekend. Vooral het duurzame karakter van de trucks was voor VTS reden om voor dit model te kiezen. VTS verwacht met LNG zo’n 20% CO2 te gaan besparen.

Volvo FH16 met I-Shift met kruipversnellingen trekt 750 ton

In een ultieme test slaagt een Volvo FH16 met I-Shift en kruipversnellingen erin om vanuit stilstand een 300 meter lange trein vol met containers met een totaalgewicht van 750 ton te trekken. Hoe lukt het de truck om deze prestatie neer te zetten?

Elektrische trucks worden eerder mainstream dan verwacht. Dit is waarom.