Trucks

Volvo Trucks
2022-02-28
5 min.
Overzicht
Author
Volvo Trucks

Het beste van februari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Stilstand voorkomen? Volvo Trucks voorspelt toekomst met artificial intelligence

Ongeplande stilstand is een van de grootste frustraties van transportbedrijven. Naast veel extra kosten brengt het reputatieschade door het niet op tijd kunnen leveren. Met behulp van machine learning en artificial intelligence, kan ver van tevoren worden bepaald of er uitval gaat plaatsvinden zodat een ongeplande stop of werkplaatsbezoek wordt voorkomen.

Volvo Trucks verbetert de brandstofprestaties op langeafstandsroutes

Er worden nieuwe verfijningen toegevoegd aan het I-Save-concept van Volvo Trucks. De nieuwe versie van I-Save omvat optimalisaties van de motortechnologie, de besturingssoftware en voorzieningen om de luchtweerstand te verminderen, allemaal met één gemeenschappelijk doel: het zoveel mogelijk verhogen van de energie-efficiëntie.

Volvo Trucks marktleider voor elektrische vrachtwagens in Europa

Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks met een marktaandeel van 42% in Europa in 2021 marktleider is voor het segment zwaardere volledig elektrische vrachtwagens. In 2021 schreef de fabrikant wereldwijd meer dan 1.100 orders of intentieverklaringen voor elektrische trucks uit.

Heineken gaat Volvo FM Electric inzetten voor nationaal transport

Voor het vervoer van tankbier tussen de brouwerij in Den Bosch, stadions, events en binnensteden zoals Amsterdam gaat Heineken dit jaar een Volvo FM Electric inzetten. Het is de eerste elektrische truck voor zwaardere inzet over langere afstand voor de bierbrouwer in Nederland. 

Duurzaam transport van beton met 11 keer Volvo FM Electric voor Deense Unicon

Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, heeft een order getekend voor 11 Volvo’s FM Electric. De trucks worden eind dit jaar geleverd. 

Wat kost een truck?

De aanschafprijs van een vrachtwagen is bij de evaluatie van de totale voertuigkosten slechts het startpunt. Door het berekenen van de Total Cost of Ownership begrijpt u echt hoeveel u betaalt.

Van Veluw Transport over Volvo Dynamic Steering (VDS): “We kiezen bewust voor VDS voor extra veiligheid”

Een meer ontspannen chauffeur én ongevalspreventie door een betere stabiliteit en meer controle: voor Van Veluw Transport uit Barneveld was de keuze voor VDS snel gemaakt.