Trucks

Volvo Trucks
2022-05-26
3 min.
Chauffeurs
Author
Volvo Trucks

Chauffeur J. Vernooy over zijn Volvo FH met luxe zwart lederen interieur: “Het is een heel mooie auto geworden”

Dirk is maar wat tevreden over zijn nieuwe Volvo FH. De FH540 is uitgerust met een laag dak. In tegenstelling tot zijn vorige Volvo-truck: een FH met dagcabine. “Een Globetrotter is voor ons niet handig, want we zitten vaak bij particulieren en tuincentra met lage takken. Bovendien slapen we er toch niet in, maar deze heeft het voordeel dat het wel kan als dat een keer zo uit komt.”

Klantenwerk

Nadat Dirk met de autolaadkraan verschillende zendingen heeft geladen, vertrekken we. “Deze afzetbak met autolaadkraan heb ik er meestal op, maar ik kan ook met losgestort containers rijden. Wij laden vaak gebruikte bestrating die dan met een shovel uit de straat wordt geschept en in de containers geladen. Voor dat werk heb ik dan een aanhangwagen mee. Wat we nu doen met deze bak met de kraan is echt klantenwerk. Wij leveren aan tuincentra, hoveniers en gemeentes in heel Nederland maar vandaag blijven we in de buurt. We moeten drie adresjes lossen bij particulieren waar hoveniersbedrijven bezig zijn met tuinaanleg”, vertelt Dirk Nagtegaal.

De Volvo rijdt volgens Dirk erg comfortabel: “Mijn vorige Volvo had een hydraulisch geveerd Terberg-tandemstel maar dat was niet meer noodzakelijk. De nieuwe auto is luchtgeveerd en dat verschil merk je direct!”

Het is zo een hele mooie auto geworden, ook met die dichte zijpanelen met extra verlichting. Een prima karretje waar ik weer jaren mee vooruit kan!

Optimaal zicht

Een ander groot verschil ten opzichte van zijn vorige FH is het zicht vanuit de cabine. “Met mijn vorige FH werd ik nog wel eens verrast doordat er ineens een fietser achter de spiegel vandaan kwam. Deze cabine geeft echt veel beter zicht en daarnaast heb ik drie camera’s aan boord. Eén frontzicht camera, een dodehoekcamera en eentje voor het achteruit rijden. Reuze handig met aankoppelen, maar vooral die dodehoekcamera is een groot voordeel. Je kunt echt de hele rechterkant van de auto overzien.”

Deze cabine geeft echt veel beter zicht en vooral die dodehoekcamera is een groot voordeel. Je kunt echt de hele rechterkant van de auto overzien

Lossen in een steegje

We leveren bij verschillende particulieren bestrating af die vervolgens door hoveniers en stratenmakers wordt aangelegd. Daarbij moet Dirk zijn Volvo vaak in lastige hoekjes steken om de zware pakketten op de juiste plaats neer te zetten. Op één adres moeten de stenen langs een garagemuur geplaatst worden, in een steegje. Dirk draait zijn hand er niet voor om en al snel staat alles keurig op de juiste plek. “Je ziet het, er wordt soms het nodige van ons gevraagd maar veel is mogelijk!”

Unieke cabine met zwart lederen interieur “Luxe is bij ons standaard”

Bij J. Vernooy zijn ze niet zuinig waar het gaat om de uitrusting van de trucks. Zo is de FH van Dirk voorzien van een luxe lederpakket als interieur. Dat betekent niet alleen luxere, zwarte lederen stoelen, maar ook leren deurpanelen, instapbeugels en een leren stuurwiel. Verder is de truck voorzien van extra verlichting, een aangepaste plaat boven de grille met de letters Volvo, een lichtbak met twee lampen en vier verstralers in de grille.

“Het is zo een hele mooie auto geworden, ook met die dichte zijpanelen met extra verlichting. Die zijn door NCH gemaakt en gemonteerd. Alles bij elkaar heb ik er goed schik van, een prima karretje zo waar ik weer jaren mee vooruit kan!” besluit Dirk Nagtegaal enthousiast. 

Over J. Vernooy Tuin- en bestratingsmaterialen

J. Vernooy Tuin- en bestratingsmaterialen uit het Utrechtse Cothen is een familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring in tuin- en bestratingsmaterialen. Naast authentieke stenen en bestrating levert het bedrijf de nieuwste terrastegels, In-lite tuinverlichting en verschillende soorten kunstgras. Het transport van de eigen producten wordt verzorgd door vier Volvo-trucks.