Trucks

Rebro Transport tekent voor Volvo FH Electric

Na onlangs de keuze voor het duurzame (Bio-)LNG te hebben gemaakt, maakt Rebro Transport nu een verdere omslag naar alternatieve aandrijflijnen. Het bedrijf neemt binnenkort een Volvo FE Electric in gebruik en heeft onlangs een order getekend voor een Volvo FH Electric 6x2-bakwagen. Deze truck wordt ingezet met drie wissellaadbakken op een vaste route tussen drie locaties in Nederland.
Rebro Transport tekent voor Volvo FH Electric

Duurzaamheid is voor Rebro Transport belangrijk. “We zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de sleutel is om als bedrijf je bestaansrecht te verzekeren. Dat gaat over alle denkbare facetten: van de manier waarop je omgaat met personeel om betrokkenheid en de duurzame inzetbaarheid te vergroten tot concrete, zichtbare maatregelen, zoals de zonnepanelen op ons bedrijfspand in Rucphen”, verklaart Roy Rens, mede-eigenaar van Rebro Transport.

Rebro zette de laatste jaren grote stappen in de verduurzaming van het wagenpark. In het voorjaar van 2019 nam het bedrijf de eerste twee Volvo FH LNG-trucks in gebruik. Inmiddels beschikt het bedrijf over vijftien LNG-trucks en een Volvo FE Electric wordt binnenkort door Bluekens Truck en Bus geleverd. Hiermee bestaat het wagenpark van Rebro vóór 2022 voor 25% uit alternatieve brandstoffen.

Investeren én groeien

“Deze alternatieven vormen een investering, maar we merken dat we door duurzaam te ondernemen en duurzame keuzes te maken, zijn gegroeid. Opdrachtgevers waarderen onze drang naar duurzaamheid en zijn enthousiast over de stappen die we zetten. We hebben het gevoel dat onze duurzaamheidsambitie zeker deuren heeft geopend en ons gesprekken met nieuwe opdrachtgevers heeft opgeleverd”, verklaart Roy Rens.

Rebro Transport heeft met de LNG-trucks inmiddels een CO2-reductie van zo’n 441 ton weten te behalen. Het bedrijf ziet LNG als tussenoplossing, maar wel een waarmee nu al concreet aanzienlijke CO2-reducties kunnen worden gerealiseerd. “Hoewel LNG nog een fossiele brandstof is, is het wel dé manier om nu al direct CO2 te kunnen besparen. Als we straks in zijn geheel of gedeeltelijk door bijmenging overgaan op Bio-LNG zorgt dat helemaal voor een enorme CO2-besparing”, licht Roy Rens toe.

Volvo FH Electric

De Volvo FH Electric 6x2-bakwagen voor Rebro wordt geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus. De truck wordt door Rebro ingezet met drie wissellaadbakken op een vaste route tussen drie locaties in Nederland. “Door een vaste route te kiezen, weten we waar we qua actieradius aan toe zijn. Bovendien zijn we dan altijd verzekerd van de mogelijkheid om op te laden. We kijken er erg naar uit om de overstap te maken naar volledig CO2-neutrale transportmiddelen en zijn blij dat we door wat we nu al doen een grote bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie van de transportbranche”, besluit Roy Rens.

 

Achtergrond Rebro Transport

Rebro Transport werd in 2007 opgericht en is als logistiek dienstverlener actief in heel Europa, maar met name in het goederentransport tussen Nederland en Duitsland. Het transport van e-commerce goederen vormt de hoofdmoot van de transportactiviteiten, variërend van postpakketten en boeken tot complete keukens die online zijn besteld.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release