Trucks

×

Het beste van januari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van januari.
Het beste van januari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Wat is waterstof? En hoe werken vrachtwagens op waterstof?

Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische trucks speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. Lees hier alles over waterstof en hoe het kan worden toegepast in vrachtwagens.

Volvo FH Electric in Green Truck Test blinkt uit in zowel bereik als energie-efficiëntie

In Duitsland is onlangs de eerste onafhankelijke energie-efficiëntietest gedaan met een volledig beladen, zware elektrische Volvo-truck. De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel.

Alles wat we tot nu toe weten over de subsidieregelingen zero emissie trucks

Dit jaar komen er meerdere subsidieregelingen voor zero emissie trucks. Welke zijn dat precies? Wat weten we tot nu toe over de inhoud en voorwaarden? En wat gebeurt er met de overige subsidieregelingen zoals MIA?

Active Grip Control: nieuwe veiligheidsvoorziening voor elektrische Volvo-trucks

Volvo Trucks introduceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsfunctie voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie verbetert de stabiliteit, acceleratie en het remmen in gladde omstandigheden.

Ben ik verzekerd als ik tijdens een ongeval geen gordel draag?

Wat zijn de gevolgen voor de dekking en/of de uitkering van de verzekering als je bij een ongeval letsel oploopt en het blijkt dat je je je gordel niet hebt gedragen? 

Elektrische Volvo-trucks getest in extreme winterse omstandigheden

Een elektrische Volvo-truck moet in elk klimaat perfect presteren. Om dit te garanderen, testen we onze vrachtwagens in extreme weersomstandigheden, zoals de besneeuwde koude winternachten in Arjeplog bij de poolcirkel in het noorden van Zweden.

Waarom het aantal tankstations voor LNG en de productie van Bio-LNG zo snel groeit

Door verschillende investeringen en stimuleringsmaatregelen van overheden wordt de infrastructuur voor LNG snel uitgebreid. Naarmate de productie van Bio-LNG ook toeneemt, blijkt vloeibaar gas al snel een levensvatbaar alternatief voor diesel te zijn in het internationaal transport.

Zichtveld – wat doet Volvo Trucks om het zichtveld te verbeteren en dode hoeken te verminderen?

Druk verkeer, voetgangers, fietsers, nauwe straten en weinig ruimte: dat zijn slechts een paar van de uitdagingen voor vrachtwagenchauffeurs in binnensteden. Naast waarschuwingssystemen en camera’s blijft een goed zichtveld met beperkte dode hoeken uitermate belangrijk voor de veiligheid. Wat doet Volvo Trucks om het zichtveld te verbeteren en dode hoeken te verminderen?