Trucks

Volvo Trucks
2022-03-28
2 min.
Uitstoot verminderen
Author
Volvo Trucks

Supertest Volvo FH Electric op Green Truck-route

Voor het eerst is de Volvo FH Electric getest in een onafhankelijke energie-efficiëntietest. Het Duitse magazine TRUCKER zette de elektrische vrachtwagen voor zwaardere transportopdrachten in op hun Green Truck testroute. Het resultaat? De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel. Lees hier een samenvatting van de test, download de volledige reportage of bekijk het interview met TRUCKER.

De geteste truck was een Volvo FH Electric, een emissievrij voertuig met een continuvermogen van 490 kW en een totaal GCW van 40 ton. De Duitse truckjournalist Jan Burgdorf testte de truck op de Green Truck route: een 343 km lange route met een verscheidenheid aan snelwegen, heuvelachtig terrein en krappere wegen die wordt gebruikt voor het testen van vrachtwagens van verschillende fabrikanten in een breed scala van omstandigheden.

“Tijdens de test bleek de Volvo FH Electric net zo comfortabel of zelfs comfortabeler dan een dieseltruck. Chauffeurs zullen zeer verrast zijn over hoe gemakkelijk het is om te rijden, hoe stil het is en hoe goed het reageert. Er zijn helemaal geen trillingen”, zegt Jan Burgdorf.

Tijdens de test bleek de Volvo FH Electric net zo comfortabel of zelfs comfortabeler dan een dieseltruck. Chauffeurs zullen zeer verrast zijn over hoe gemakkelijk het is om te rijden, hoe stil het is en hoe goed het reageert.

De Volvo FH Electric hield over het hele traject een gemiddelde snelheid van 80 km/u, vergelijkbaar met de Volvo FH met een dieselmotor en het brandstofbesparingspakket I-Save. Op basis van het energieverbruik van slechts 1,1 kWh/km had de elektrische truck een totale actieradius van 345 km op één lading.

In de test op de Green Truck route verbruikte de Volvo FH Electric 50% minder energie dan een vergelijkbare Volvo FH met dieselmotor.

Feiten over de test en de truck

  • Totaal GCW: 40 ton
  • Gemiddelde snelheid: 80 km/u
  • Energieverbruik: 1,1 kWh/km
  • Batterijcapaciteit: 540 kWh
  • Uitgangsvermogen: 490 kW continuvermogen
  • Totale afstand: 343 km
  • Totale actieradius op basis van één lading: 345 km
  • De geteste Volvo FH Electric kan tot 500 km afleggen tijdens een normale werkdag als er een oplaadbeurt wordt toegevoegd, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release