Trucks

Afgestemd op uw behoeften

Chassis van de Volvo FL

Het chassis van de Volvo FL kan worden afgestemd op verschillende taken. Het resultaat is een licht chassis, dat toch sterk genoeg om de komende jaren alle taken aan te kunnen. Ongelooflijk duurzaam. Er is een Volvo FL die aan uw eisen voldoet.

Robuust, maar flexibel

Het chassis van de Volvo FL kan voor diverse opbouwtypen worden geconfigureerd. Het vierkante, vlakke ontwerp is robuust en stevig en zorgt voor een gemakkelijke opbouw, of u nu kiest voor elektrisch of diesel.

Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer

Zodra u uw Volvo FL bestelt, kan de carrosseriebouwer zich meteen aanmelden bij Volvo Bodybuilder Instructions. Op basis van de exacte specificaties en 3D-tekeningen in het systeem kan met de werkzaamheden worden gestart nog voordat de truck de fabriek heeft verlaten. De truck kan zo sneller en kostenefficiënter worden afgeleverd.

Volvo Bodybuilder Instructions

Op maat gemaakt, voorbereid of standaard

Uiteraard kunt u het chassis voor de Volvo FL bestellen met een standaardconfiguratie. Maar als u het echt eenvoudig wilt maken voor de carrosseriebouwer, bestelt u het chassis samen met de voorbereidingsset of zelfs volledig aangepast aan uw specifieke wensen.

Voor speciale toepassingen

Het chassis kan speciaal worden afgestemd op specifieke toepassingen zoals kranen. Vervolgens worden componenten als brandstof- en AdBlue-tanks zo geplaatst dat er optimale ruimte is op het chassis.

Voorassen

Alle voorassen zijn onderhoudsvrij en leverbaar in vier verschillende uitvoeringen met een maximaal laadvermogen van 4,5 tot 7,1 ton.

Voldoende energie

Elektrisch of diesel? Er zijn hoe dan ook verschillende opties voor energieopslag. Elektrische trucks met 3 tot 6 accupacks goed voor een capaciteit van 200-395 kWh. Trucks op diesel met tanks van kunststof, staal of aluminium met een inhoud voor 80 tot 430 liter brandstof.

Achterassen

Er zijn drie verschillende achterassen beschikbaar in diverse combinaties. Het laadvermogen loopt van 8,5 tot 11,5 ton.

Framehoogte

Er zijn twee chassisgedeelten met een hoogte van 220 mm of 244 mm en een framedikte van 5, 6, 7 of 8 mm afhankelijk van het model.

Aandrijving op alle wielen.

Slechte wegen of off-road? Geen probleem. De Volvo FL 4x4 is net zo wendbaar en rijvriendelijk als de 4x2-uitvoering. Maar wel met betere tractie en meer bodemvrijheid. Combineer dit met de automatische transmissie met 8 versnellingen en u krijgt onder alle omstandigheden een ontspannen rijervaring.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.