Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Geschikt voor de stad

Chassis van de Volvo FL

Materiaal leveren aan een bouwterrein in de stad? Goederendistributie voor restaurants in de stad? Afval verwerken? Het buitengewoon flexibele chassis van de Volvo FL is ontworpen om elke uitdaging te doorstaan. En met vierwielaandrijving rijdt de Volvo FL 4x4 stabiel op elke weg en onder alle omstandigheden.

Snel en flexibel

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden gespecificeerd voor elke vereiste en opbouw. Het vlakke, vierkante chassis is robuust en stevig. Dit vereenvoudigt de carrosseriebouw. Het frame kan worden uitgerust met beugels voor carrosseriebouwers. En het carrosseriebouwproces wordt versneld met Volvo Bodybuilder Instructions (VBI). Dus u krijgt een truck die perfect is afgestemd op uw bedrijf, en dat op een snelle en kosteneffectieve manier.

Volvo Bodybuilder Instructions

Het flexibele chassis

Carrosseriebouw vereenvoudigd

Om het werk van de carrosseriebouwer verder te vergemakkelijken, kan het chassis worden voorzien van een assortiment aan beugels in het frame. De combinaties kunnen verder worden gespecificeerd om te voldoen aan aanvullende vereisten.

Onderhoudsvrije voorassen

Een reeks onderhoudsvrije voorassen is beschikbaar, afhankelijk van de belastingsvereisten. Het laadvermogen varieert van 4,0 tot 7,1 ton. De aangedreven vooras voor de Volvo FL met vierwielaandrijving heeft een laadvermogen van 5,6 ton.

Assen met een extra draagvermogen

Er zijn drie verschillende achterassen beschikbaar in diverse combinaties. Het laadvermogen loopt van 8,5 tot 11,5 ton.

Snel en gemakkelijk laden

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit betekent snel en efficiënt laden op elke hoogte.

Handige bescherming

De versterkte, inklapbare Side Underrun Protection (SUP) is een optie die af fabriek kan worden geïnstalleerd. In dit ontwerp van Volvo komen veiligheid en eenvoudig onderhoud samen.

Voorbereid voor gekoelde transporten

Uw Volvo FL voor gekoelde transporten is sneller inzetbaar. We kunnen de truck in de fabriek al voorbereiden op de installatie van een Frigoblock.

Kies uw eigen vering

Afhankelijk van de asbelasting kunt u kiezen voor lucht- of bladvering, of een combinatie van die twee.

Selecteer uw wielen

Kiest u voor een D5K-motor, dan heeft u velgen van 17,5 of 19,5 inch nodig. Voor zwaardere trucks met 6-cilindermotoren kiest u voor 19,5 of 22,5 inch.

Brandstoftanks

Afhankelijk van de truckspecificaties en speciale vereisten, kunt u kiezen uit brandstoftanks van kunststof, staal of aluminium met een capaciteit tussen 80 en 430 liter.

Framehoogte

Er zijn twee chassisgedeelten met een hoogte van 220 mm of 244 mm en een framedikte van 5, 6, 7 of 8 mm afhankelijk van het model.

EBS (Electronic Brake System)

De Volvo FL heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. Het elektronisch geregelde remsysteem (EBS) levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat ABS en Brake Blending dat de diverse remmen van de truck benut voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de remmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat bovendien de Hill Hold functie, die het wegrijden op hellingen vergemakkelijkt.

Volvo FL-veegwagen

Het Volvo FL-chassis kan af fabriek worden voorbereid voor toepassingen als veegwagen. De luchttanks, brandstoftanks, AdBlue-tank, accubak en het uitlaatsysteem worden verplaatst om ruimte te maken voor op het frame gemonteerde apparatuur. Het pakket omvat alle onderdelen van de specificatie en zorgt ervoor dat de truck perfect op zijn doel is afgestemd. Er zijn twee versies beschikbaar, een versie van 12 ton en een versie van 16 ton.

Begin met bouwen

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer om de diverse indelingsopties door te nemen en uw perfecte Volvo FL of Volvo FL 4x4 te configureren.