Trucks

GVT Transport & Logistics op weg met 10 nieuwe Volvo FM-trekkers

GVT Transport & Logistics heeft onlangs de order getekend voor een serie van tien nieuwe Volvo FM 430 pk 4x2-trekkers. Deze trekkers worden ingezet voor de transport- en distributieactiviteiten van GVT binnen de Benelux en worden in het najaar geleverd door BAS Truck Center Tilburg.
GVT Transport & Logistics op weg met 10 nieuwe Volvo FM-trekkers

Toonaangevend logistiek dienstverlener GVT Transport & Logistics biedt gepersonaliseerde en goed geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen binnen de Benelux. Het wagenpark bestaat uit meer dan 350 trekkende eenheden en 500 trailers. De investering in de serie van tien nieuwe Volvo FM-trekkers werd gedaan ter uitbreiding van de huidige vloot.

In september 2020 startte de verkoop van de nieuwe range van Volvo Trucks. Stan Hamers, Managing Director van GVT Transport & Logistics: “Buiten de vervangingsinvesteringen die we jaarlijks doen, gaan we dit jaar het eigen wagenpark uitbreiden. GVT heeft behoorlijke ambities als het gaat over groei, performance, duurzaamheid en veiligheid. Na de introductie van de nieuwe Volvo FM konden we maar één conclusie trekken en wel dat deze truck aansluit bij onze ambities.”

 

Alleskunner

De nieuwe FM heeft een lage instap, een perfect zichtveld en biedt veel extra comfort aan de chauffeur. Stan Hamers vervolgt: “De verbeterde technologie en de verschillende innovaties zorgen ervoor dat we onze chauffeurs op een goede wijze kunnen faciliteren bij hun steeds intensievere werkzaamheden.”

Connectivity

De tien nieuwe Volvo FM-trekkers zijn verkocht met een onderhoudscontract, inclusief Connected Service Planning en Real Time Monitoring. Met Connected Service Planning kan de inzet van het voertuig op afstand worden uitgelezen. Aan de hand van deze data wordt het onderhoud proactief afgestemd op het werkelijke gebruik en daardoor het aantal binnenkomsten geminimaliseerd.

Met Real Time Monitoring kunnen kritieke componentgegevens van de trucks 24 uur per dag op afstand worden gemonitord en geanalyseerd. Hierdoor kan voorspeld worden wanneer er een probleem zal gaan optreden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Daarmee wordt ongeplande stilstand voorkomen en de beschikbaarheid van de trucks gemaximaliseerd.

 

Over GVT Transport & Logistics B.V.

GVT is een bedrijf met moderne hubs op strategische plekken in zowel Nederland als België. Bij GVT werken ruim 750 medewerkers verdeeld over zeven vestigingen in Nederland (Veendam, Alkmaar, Apeldoorn, Berkel en Rodenrijs, Tilburg, Willebroek). Het eigen warehouse heeft een capaciteit van meer dan 200.000m2 en is uitgerust met de modernste technieken en klimaatbeheersingssystemen. Dat maakt het geschikt voor de opslag van de meest uiteenlopende goederensoorten. Doormiddel van de inzet van een zelf ontwikkeld IT-systeem worden dagelijkse meer dan 6.000 adressen beleverd, zowel kleinere zendingen als volledige palletzendingen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release