Trucks

Volvo Trucks
2023-02-28
2 min.
Uitstoot verminderen
Author
Volvo Trucks

Speciaal ontworpen elektrische trucks voor veeleisende taken

De zwaardere elektrische vrachtwagens van Volvo maken nog meer toepassingen mogelijk voor elektrische trucks en zijn net zo flexibel als andere aandrijflijnen. Bovendien bieden ze voordelen zoals verbeterde wendbaarheid, lagere geluidsniveaus en het ontbreken van uitlaatemissies.

Met de flexibele heavy-duty Volvo FM ElectricVolvo FMX Electric en Volvo FH Electric* worden stille en emissievrije voertuigen mogelijk voor vrijwel alle transportstromen.
 

Gemakkelijk overstappen naar elektrisch

De elektrische vrachtwagens kunnen worden geoptimaliseerd voor allerlei speciale transportopdrachten, waaronder goederendistributie, afvalinzameling en bouwwerkzaamheden. Deze segmenten opereren vaak in stedelijke gebieden met kortere rijafstanden per dag waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor elektrificatie.

Omdat de benodigde accucapaciteit exact kan worden bepaald, is het mogelijk om de optimale en meest kostenefficiënte oplossing voor elektrisch vervoer te creëren, die niet alleen voldoet aan de zakelijke eisen maar ook aan de eisen op het gebied van duurzaamheid.

Voordelen in de stad en voor de chauffeur

De elektrische aandrijflijn reageert erg snel, waardoor de vrachtwagens op krappe plaatsen goed uit de voeten kunnen en gemakkelijk met het veranderende tempo van het stadsverkeer meegaan. Omdat ze geen uitlaatgassen produceren, bieden elektrische trucks een betere werkomgeving voor chauffeurs, ook omdat ze stil zijn. Dit draagt ook bij aan betere leefomstandigheden voor de bewoners van de stad. Door deze eigenschappen kunnen elektrische trucks actief zijn in delen van de stad, of op momenten van de dag die voor conventionele aandrijflijnen wellicht niet mogelijk zijn.

We zien dat een groot deel van het goederenvervoer nu al elektrisch kan worden uitgevoerd en met deze toevoeging van de bakwagens kunnen we de transitie nog verder versnellen

Flexibele, elektrische truckoplossing voor meerdere doeleinden

De vrachtwagens kunnen twee tot zes accupakketten vervoeren om te voldoen aan de vereisten voor actieradius en laadvermogen. Cabines zijn leverbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de doeleinden en activiteiten. De uitgebreide accu- en cabine-opties maken een kortere wielbasis mogelijk tot 3.900 millimeter. In combinatie met de brede reeks asconfiguraties is maatwerk mogelijk voor vrijwel elke transportopdracht.

Bovendien maken drie typen energiezuinige PTO's de transitie nog eenvoudiger, voor zowel carrosseriebouwers als klanten:

  1. Electrische PTO: levert 400V AC of 600V DC, geschikt voor koeltransporten of betonmolens en meer.​
  2. Elektromechanische PTO: levert uitstekende mogelijkheden om onafhankelijk vermogen te leveren bij stilstand, of wanneer het voertuig rijdt.
  3. Op versnellingsbak gemonteerde PTO: Deze kan op dezelfde manier worden gebruikt als op de huidige dieseltrucks.
     

Samenvatting: Volvo’s zwaardere elektrische trucks

De modellen Volvo FH, FM en FMX Electric hebben een combinatiegewicht (GCW) tot 44 ton en zijn beschikbaar als trekker en als vrachtwagen. Het bereik is maximaal 300 km, voldoende voor de meeste stedelijke en regionale toepassingen. De trucks kunnen op een normale werkdag echter tot wel 500 km afleggen als er bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze wordt bijgeladen.
 

*Trucks met een enkelvoudig chassis en een opbouw voor specifieke werkzaamheden (kranen, vuilniswagens, betonmolens, koelwagens, enz.)

Meer weten? De zwaardere elektrische vrachtwagens in actie:

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release