Trucks

Uw elektrische truck voor stedelijke distributie

Volvo FL Electric

In krappe stadsomgevingen hebt u een truck nodig die door nauwe straten kan navigeren en dicht bij het afleverpunt kan komen. Daarvoor hebt u een stevige maar wendbare truck nodig, zoals dit twee-assige model met een brutogewicht tot 16,7 ton. Hij is perfect voor uban-transporten zoals leveringen en afvalinzameling. Om de overgang naar elektrisch vervoer te vereenvoudigen, is de truck leverbaar met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, route- en afstandsplanning, accumonitoring en meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 16,7 ton

Tot 130 kW vermogen

Tot 450 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. U krijgt toegang tot services voor doorlopende truckmonitoring en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en leveringen te garanderen. Zo kunt u zorgeloos werken dankzij routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime, rapporten voor follow-up en nog meer. Alles gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk in de Volvo Connect-portal en de app. Meteen naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties.

Soepele en krachtige aandrijflijn

De elektromotor, in combinatie met een versnellingsbak met 2 versnellingen, zorgt voor een uiterst soepele rijervaring. Het enorme vermogen tot 180 kW/243 pk worden verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. Tot zes accupacks zorgen voor voldoende actieradius voor veel leveringen van deur tot deur.

Actieradius die past bij uw vereisten

Met een actieradius tot 450 km kunt u met de nieuwste generatie accutechnologie de Volvo FL Electric precies op uw behoeften afstemmen. Als uw opdrachten minder actieradius tussen de oplaadbeurten vereisen - kunt u in plaats daarvan de laadcapaciteit drastisch verhogen. Uw Volvo Trucks-dealer helpt u de juiste truck voor de klus te vinden.

Specificaties – Volvo FL Electric

Eigenschappen​

Volvo FL Electric

   
Asconfiguraties​

Bakwagen: 4×2

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Dagcabine, korte slaapcabine

   

Combinatiegewicht 

Tot 16,7 ton    
Accucapaciteit 280–565 kWh, 3 tot 6 accu's    

Actieradius

Tot 450 km

   
Oplaadtijd (volledig opgeladen​, 4 accupacks​)

16,8 uur met wisselstroom (22 kW)

​2,3 uur met gelijkstroom (150 kW)

   

Aandrijflijn 

Eén elektromotor, versnellingsbak met 2 versnellingen    
Prestaties Tot 130 kW (175 pk) continu vermogen    

Toepassingen

Opbouwmogelijkheden. Elektrische PTO

   

 

     

 

Sinds december 2020 hebben we een Volvo FL Electric-bakwagen in onze vloot en de ervaringen met die truck zijn ronduit positief. De truck is betrouwbaar, draait volwaardig mee in onze dagelijkse logistieke operatie en chauffeurs zijn er heel tevreden over. De truck rijdt rustig en heel soepel.
Naast het uitstootvrije karakter van de Volvo FL Electric speelde het goede zichtveld van de truck een belangrijke rol in de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen zijn voorzien van extra ramen voor een beter overzicht en minder dode hoeken. Daarnaast zijn de drie trucks voorzien van extra camerasystemen voor een 270-graden beeld rondom de truck.
Onze huidige Volvo FL Electric heeft zes accupakketten van 50 kWh. De nieuwste generatie Volvo FL Electrics heeft zes accupakketten van al 94 kWh elk, zonder dat de truck zwaarder is geworden of dat dat ten koste gaat van het laadvermogen.”

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit