Trucks

Volvo FH op (Bio-)LNG. De lange weg naar zero

Als u op zoek bent naar een transportoplossing om lange afstanden 100% klimaatneutraal af te leggen, dan is de Volvo FH op (Bio-)LNG de juiste keuze. Deze truck bevat hetzelfde vermogen en dezelfde rijeigenschappen als de Volvo FH, maar de CO2-uitstoot kan tot 100% worden verminderd bij gebruik van biogas.

Tot 60 ton

Tot 500 pk

Actieradius tot 1000 km

Hoge prestaties naar uw behoeften

De aandrijflijn op (Bio-)LNG levert dezelfde prestaties en hetzelfde koppel als onze dieselmotoren, maar met een lagere uitstoot. U kunt kiezen uit vermogens van 420, 460 of 500 pk met een koppel van maximaal 2500 Nm. De Volvo FH op (Bio-)LNG is perfect geschikt voor langeafstandstransporten tot 60 ton GCW.

* Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten, het zogenaamde "tank-to-wheel", vergeleken met een truck die rijdt op Europese standaarddiesel.

Geschikt voor uw werkbereik

Kies uit drie verschillende tankgroottes om uw Volvo FH op (Bio-)LNG te optimaliseren voor uw behoeften. U krijgt een bereik tot 1000 km, waardoor de truck geschikt is voor langeafstandstransporten in een groeiend netwerk van Bio-LNG- en LNG-tankstations.

Energie-efficiënte technologie

De Volvo FH (Bio-)LNG-motoren zijn gebaseerd op dieselmotortechnologie en dit is uniek in de wereld van zware trucks. De dieselmotortechnologie biedt een aanzienlijk hoger rendement dan andere alternatieven voor LNG-motoren. Dit betekent een hoger vermogen, meer koppel en een lager brandstofverbruik. Het komt erop neer dat u meer uit uw brandstof haalt.

Met de LNG-trucks realiseren we een reductie van 20% op de CO2-uitstoot.
LNG levert een bijdrage aan de verduurzaming van ons wagenpark
De prestaties van de Volvo FH LNG zijn op dit moment het beste van alle voertuigen.
Gunstige TCO door goedkoper LNG en stimuleringsregelingen
De komst van de Volvo FH op LNG in ons wagenpark is echt een grote verbetering

Klaar voor de stap naar een duurzamer wagenpark?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.