Trucks

Volvo FM op (Bio-)LNG. Regionale reis naar zero

Als u op zoek bent naar een transportoplossing om regionale lange afstanden 100% klimaatneutraal af te leggen, dan is de Volvo FM op LNG de juiste keuze. Deze truck bevat hetzelfde vermogen en dezelfde rijeigenschappen als de Volvo FM, maar de CO₂ uitstoot kan tot 100% worden verminderd bij gebruik van biogas.

Tot 60 ton

Tot 500 pk

Actieradius tot 1000 km

Hoge prestaties naar uw behoeften

De aandrijflijn op (Bio-)LNG levert dezelfde prestaties en hetzelfde koppel als onze dieselmotoren, maar met een lagere uitstoot. U kunt kiezen uit vermogens van 420, 460 of 500 pk met een koppel van maximaal 2500 Nm. De Volvo FM LNG-motor is perfect geschikt voor regionale langeafstandstransporten tot 60 ton GCW.

Hernieuwbare energie op (Bio-)LNG

Onze zware trucks op (Bio-)LNG kunnen worden aangedreven met hernieuwbaar Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas). De motor gebruikt ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of diesel, en AdBlue voor de uitlaatgasnabehandeling. Als u Bio-LNG en HVO gebruikt, kunt u uw CO2-uitstoot tot wel 100%* verminderen.

* Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten, het zogenaamde "tank-to-wheel", vergeleken met een truck die rijdt op Europese standaarddiesel.

Geschikt voor uw werkbereik

Kies uit drie verschillende tankgroottes om uw Volvo FM op (Bio-)LNG te optimaliseren voor uw behoeften. U krijgt een bereik tot 1000 km, waardoor de truck geschikt is voor langeafstandstransporten in een groeiend netwerk van Bio-LNG- en LNG-tankstations.

De Volvo FM LNG past uitstekend binnen ons wagenpark. De trucks zijn uiteraard schoon, maar hebben tegelijkertijd ook een lage instap en een uitstekend zichtveld. Een ideale truck voor winkeldistributie waar veelvuldig in drukke straten gemanoeuvreerd moet worden, waardoor er meer schades kunnen ontstaan en chauffeurs meerdere keren per dag in- en uitstappen. Door deze stap willen wij de schades verminderen.
De komst van de Volvo op LNG in ons wagenpark is een grote verbetering in vrijwel alle opzichten. Je ziet dan dat er echt groot verschil zit tussen de eerste Iveco’s en deze nieuwe Volvo’s.
Gunstige TCO door goedkoper LNG en stimuleringsregelingen
Met de LNG-trucks realiseren we een reductie van 20% op de CO2-uitstoot.

Klaar voor de stap naar een duurzamer wagenpark?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen, uiteraard geheel vrijblijvend.