Trucks

Software downloaden op afstand

Weer naar de werkplaats voor een software-update? Verleden tijd!

"Weer een software-update...". Hoe belangrijk software-updates ook zijn voor de optimale werking van uw truck, steeds naar de werkplaats moeten voor enkel een software-update is voor veel chauffeurs, planners en wagenparkbeheerders een ongewenst 'moetje' dat veel tijd in beslag neemt. Met de nieuwe Volvo Trucks-modellen is dit gelukkig verleden tijd, dankzij de nieuwe service 'Software downloaden op afstand' (standaard op de nieuwe Volvo FH, FH16, FM en FMX). Met de mogelijkheid om op afstand software te downloaden, wordt het updaten van uw software net zo makkelijk als bij uw smartphone!

Software updaten net als op uw smartphone

Dankzij de technologische ontwikkelingen in de nieuwe generatie Volvo-trucks is het bijwerken van software in uw truck nu net zo eenvoudig als software bijwerken van uw smartphone. Software-updates worden door Volvo Trucks naar het voertuig verstuurd en in het voertuig opgeslagen. D.m.v. een melding op het chauffeursdisplay ziet de chauffeur dat er nieuwe software beschikbaar is en hoeveel tijd het bijwerken in beslag neemt.

Updaten wanneer u het uitkomt

Tot nu toe moest een chauffeur met zijn voertuig naar de werkplaats toe om een software-update te laten uitvoeren. Met de nieuwe generatie Volvo-trucks is dat in veel minder gevallen noodzakelijk. Updates kunnen op ieder gewenst moment worden uitgevoerd door de chauffeur, zoals tijdens een verplichte rustpauze of na werktijd op de parkeerplaats. Apps in het infotainmentsysteem worden zelfs op de achtergrond geüpdatet, zodat zelfs stoppen niet meer nodig is. Dit bespaart tijd, ongemak én geld.

De voordelen op een rij


✔️ Minder tijd kwijt aan werkplaatsbezoeken

✔️ Langere inzetbaarheid van uw truck voor nog meer omzet

✔️ Updaten wanneer het u uitkomt, bv. tijdens verplichte rustpauzes

✔️ Updaten entertainment-apps gebeurt automatisch op de achtergrond

✔️ Software downloaden op afstand is een gratis Volvo-service

Vragen?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.

Zo werkt het installeren (in 4 stappen)

1. Wanneer een update beschikbaar is, verschijnt een melding in het display (alleen bij het opstarten van de truck)

Als de update niet wordt uitgevoerd, verschijnen onze herinneringen 28 dagen in het instrumentenpaneel. Als de software-update niet binnen deze periode wordt gestart, wordt deze verwijderd. De update wordt dan uitgevoerd bij het volgende werkplaatsbezoek.

2. Voorwaarden voor update verschijnen in beeld

Om de software-update te starten, moet aan enkele basisvoorwaarden worden voldaan. Navigeer naar beneden om de voorwaarden weer te geven die tijdens het updateproces moeten worden gehandhaafd, zoals het houden van de sleutel in rijstand.

3. Controle en bevestiging

Voordat de update wordt gestart, vindt er een bevestigingsstap plaats om te controleren of aan alle voorwaarden is voldaan. Als tijdens deze stap niet aan een van de voorwaarden wordt voldaan, wordt u naar het pop-upvenster 'Kan niet starten' genavigeerd.

Als aan alle voorwaarden is voldaan, kunt u op 'Doorgaan' klikken om het proces te starten. De update kan maximaal 1 uur duren. Opmerking! Het display kan tijdens de update korte tijd zwart worden.

4. Afronding update

Wanneer de update is voltooid, keert het scherm terug naar de normale weergave en zijn snelheidsmeter, brandstofmeters en dergelijke weer zichtbaar. Het systeem is nu bijgewerkt en de truck is klaar om te rijden.

Vragen?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.