Trucks

De Volvo FE. Compact maar veelzijdig

De Volvo FE kan worden aangepast voor bijna elke taak. Stedelijke distributies, afvalinzameling, bouwtaken of openbaar vervoer en nutsvoorzieningen. De truck biedt een groot laadvermogen en de keuzemogelijkheid tussen elektrisch, aandrijving op gas of dieseltechnologie. De truck en gepersonaliseerde services zijn ontworpen om uw bedrijf te verbeteren. Betere beschikbaarheid, grotere efficiëntie en verhoogde winstgevendheid. Deze truck is klaar voor uw werk.

Maximaal rendement

Profiteer optimaal van uw energie en brandstof

Vermogen afgestemd op uw taken

Alles over de aandrijflijnen van de Volvo FE

Aan het werk

Werken rondom de truck

Beknopte info over de Volvo FE

Motorvermogen: 250–350 pk
Vier cabineformaten
Electric, CNG, Diesel
Trekker of bakwagen
Gedetailleerde info in specificaties

Afgestemd op uw opdrachten

Een chassis gemaakt voor het werk

Uitgebreide reeks services

Laat uw bedrijf nog beter presteren

Bekijk een overzicht van de Volvo FE in de brochure.

Een perfecte match voor deze transportsegmenten

Cabineopties voor de Volvo FE

Belangrijkste kenmerken van de Volvo FE

De opties voor de aandrijving

Keuze uit aandrijving met elektriciteit, gas of diesel. Stem uw Volvo FE af op uw opdrachten en contracten, zelfs bij de strengste regelgeving.

De opties voor de aandrijving

De cabine met lage instap

Stap gemakkelijk in en uit door de inklapbare portieren en krijg het beste zicht rondom de truck.

De cabine met lage instap

Het laadvermogen

Het Volvo FE-chassis is licht en sterk, en kan worden geoptimaliseerd voor heel zware ladingen in een 6×2-kipperconfiguratie.

Het laadvermogen

De Volvo FE Electric is speciaal uitgerust met een extra derde zitplaats. Daardoor kunnen we met deze truck ook trainingen verzorgen. Deze multifunctionele inzet gaat ervoor zorgen dat wij en al onze medewerkers ontzettend veel ervaring opdoen met het werken met een elektrische truck en zo worden klaargestoomd voor de toekomst.
Het rijden is rustiger en comfortabeler dan diesel, omdat een elektrische truck minder geluid produceert en veel minder (motor)trillingen heeft. Daarnaast trekken elektrische trucks in één vloeiende beweging op en dat maakt ze geschikt voor stop-en-go verkeer.
De actieradius van de Volvo FE Electric was voor ons een van de belangrijkste punten en het bereik van deze truck is voldoende om een volledige werkdag te kunnen rijden. We hebben ook een aantal dagen gebruik mogen maken van een demovoertuig. De algemene indruk was: rijdt soepel, ligt lekker op de weg en ook heel belangrijk: de opgegeven actieradius is betrouwbaar.

Services die uw bedrijf ondersteunen

Personaliseer uw truck. Bekijk onze truckaccessoires

De brochure van de Volvo FE downloaden

Veelgestelde vragen over de Volvo FE

Als u in stedelijke omgevingen werkt en flexibiliteit van groot belang is, maar u toch een hoog laadvermogen nodig heeft, denk dan eens aan de Volvo FE. De truck is rijvriendelijk en heeft een indrukwekkend laadvermogen. En bij uitstek geschikt voor distributie, afvalinzameling en bouwtransporten.

Er is keuze genoeg. Naast diesel rijdt de Volvo FE op alternatieve brandstoffen zoals biodiesel en HVO. De Volvo FE CNG kan bovendien op biogas rijden en zo de CO2-uitstoot verminderen. Ten slotte is er de geheel elektrische Volvo FE Electric zonder uitlaatemissies, stille werking en een actieradius tot 300 km bij gangbare toepassingen.

Dat hangt af van hoe u het chassis aanpast en het type laadbak. De meest robuuste gespecificeerde Volvo FE met tandemstel kan een brutovoertuiggewicht aan van 32 ton. Samen met een licht chassis en cabine is dit een geweldige combinatie voor een compacte truck met een hoog laadvermogen

Ja, dat kan. De truck is leverbaar als tweeassige trekker die geschikt is voor het trekken van trailers wanneer laag gewicht belangrijker is dan hoog laadvermogen, hogere gemiddelde snelheden en comfort voor overnachtingen.

De cabine van de Volvo FE met lage instap is een uitstekende keuze wanneer chauffeurs vaak in- en uitstappen, zoals bij afvalinzameling en distributietaken. De instaphoogte bedraagt slechts 44 cm en er zijn twee uitvoeringen leverbaar. Een model met een vlakke vloer met doorloop en maximaal vier stoelen, en een model met twee stoelen en een motortunnel.

Met de Volvo FE Electric en Volvo Trucks als partner is dit gemakkelijk. Als u kiest voor elektrisch, kunnen wij u een compleet pakket bieden met alle services en ondersteuning die u nodig heeft om over te stappen op elektromobiliteit.

De reeks dieselmotoren gaat tot 350 pk en 1400 Nm en dat is ruim voldoende. En als u voor elektrisch kiest, is er direct 300 pk en maximaal koppel beschikbaar.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.