Trucks

Afgestemd op uw behoeften

Chassis Volvo FE

De Volvo FE biedt een flexibel chassis dat kan worden afgestemd op een uitgebreide reeks taken. Het resultaat is licht, maar sterk genoeg voor de zwaarste belastingen. Ongelooflijk duurzaam. In welke sector u ook werkzaam bent, er is altijd wel een Volvo FE die bij u past.

Robuust, maar flexibel

Het chassis van de Volvo FE kan voor vrijwel elke opbouw worden geconfigureerd. Het robuuste en strakke chassis met zijn vierkante, vlakke ontwerp vereenvoudigt de opbouw en is geschikt voor de meest veeleisende toepassingen. Ongeacht of u kiest voor elektrische, gas- of dieselaandrijving.

Op maat gemaakt, voorbereid of standaard

Het Volvo FE-chassis kan worden besteld met een standaardlay-out. Maar als u het echt eenvoudig wilt maken voor de carrosseriebouwer, bestelt u het chassis samen met de voorbereidingsset of zelfs volledig aangepast aan uw specifieke wensen.

Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer

Wanneer u een Volvo FE bestelt, kan de carrosseriebouwer zich onmiddellijk aanmelden bij Volvo Bodybuilder Instructions. Op basis van de exacte specificaties en 3D-tekeningen in het systeem kan met de werkzaamheden worden gestart nog voordat de truck de fabriek heeft verlaten. De truck kan zo sneller en kostenefficiënter worden afgeleverd.

Volvo Bodybuilder Instructions

Voor speciale toepassingen

Het chassis kan speciaal worden aangepast voor specifieke toepassingen zoals vuilniswagens, tankers en kranen. Componenten als brandstof- en AdBlue-tanks zijn zo geplaatst dat er optimaal ruimte is op het chassis.

Achterassen

Er zijn vier verschillende achterassen beschikbaar in diverse combinaties. Het laadvermogen loopt van 13 tot 23 ton.

Framehoogte

Er zijn twee chassisgedeelten met een hoogte van 266 mm of 300 mm en een framedikte van 7 of 8 mm afhankelijk van het model.

Gereedschapskisten

Rust uw Volvo FE uit met twee verschillende gereedschapskisten voor het opbergen van spanbanden en andere apparatuur. De afmetingen zijn respectievelijk 55 liter en 125 liter.

Naloopassen

Kies tussen twee typen naloopassen: een vaste naloopas met enkele of dubbele wielen, of een hydraulisch gestuurde naloopas met enkele wielen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een optionele liftfunctie voor het rijden zonder lading.

Innerliner frame

Drie-assige voertuigen zijn voorzien van een innerliner om het gedeelte rondom de installatie van de achterassen te verstevigen.

Voorassen

Er zijn onderhoudsvrije voorassen leverbaar met een maximaal laadvermogen van 7,1 7,5, 8 of 9 ton.

Voldoende energie

Elektrisch, gas of diesel? Er zijn hoe dan ook verschillende opties voor energieopslag. Elektrische trucks met 3 of 4 accupakketten voor een capaciteit van 280–375 kWh, 6 of 8 gastanks, tussen 160 en 630 liter diesel.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.