Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Een kader voor succes

Chassis Volvo FE

Onze technici hadden een visie: een flexibele chassisindeling die voor vrijwel elke taak kon worden aangepast. Het resultaat is licht, maar sterk genoeg voor de zwaarste belastingen. Ongelooflijk duurzaam. En met oneindig veel mogelijkheden. In welke sector u ook werkzaam bent, er is altijd wel een Volvo FE die bij u past.

Robuust, maar flexibel

Het chassis van de Volvo FE kan voor vrijwel elke opbouw worden geconfigureerd. Het robuuste en strakke chassis met zijn vierkante, vlakke ontwerp vereenvoudigt de opbouw en is geschikt voor de meest veeleisende toepassingen. Het verbeterde chassispakket voor de Euro 6 betekent bovendien dat de Volvo FE geen nadelen ondervindt van de strengere emissie-eisen.

Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer

Wanneer u een Volvo FE bestelt, kan de carrosseriebouwer zich onmiddellijk aanmelden bij Volvo Bodybuilder Instructions. Op basis van de exacte specificaties en 3D-tekeningen in het systeem kan met de werkzaamheden worden gestart nog voordat de truck de fabriek heeft verlaten. De truck kan zo sneller en kostenefficiënter worden afgeleverd.

Volvo Bodybuilder Instructions

Snel en gemakkelijk laden

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit betekent snel en efficiënt laden op elke hoogte.

Ultramoderne vering

Een gegarandeerd soepele rit. Kies uit een mechanische cabinevering, met spiraalveren en schokdempers zowel voor als achter, of volledige luchtvering voor de cabine, met luchtbalgen voor en achter.

EBS (Electronic Brake System)

De Volvo FE heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. Het elektronisch geregelde remsysteem (EBS) levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat ABS en Brake Blending dat de diverse remmen van de truck benut voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de remmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat bovendien de Hill Hold functie, die het wegrijden op hellingen vergemakkelijkt.

Het flexibele chassis

Op maat gemaakt, voorbereid of standaard

Het Volvo FE-chassis kan worden besteld met een standaardlay-out. Maar als u het echt eenvoudig wilt maken voor de carrosseriebouwer, bestelt u het chassis samen met de voorbereidingsset of zelfs volledig aangepast aan uw specifieke wensen.

Voor speciale toepassingen

Het chassis kan speciaal worden aangepast voor specifieke toepassingen zoals vuilniswagens, tankers en kranen. Componenten als brandstof- en AdBlue-tanks zijn zo geplaatst dat er optimaal ruimte is op het chassis.

Achterassen

Er zijn vier verschillende achterassen beschikbaar in diverse combinaties. Het laadvermogen loopt van 13 tot 23 ton.

Naloopassen

Kies tussen twee typen naloopassen: een vaste naloopas met enkele of dubbele wielen, of een hydraulisch gestuurde naloopas met enkele wielen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een optionele liftfunctie voor het rijden zonder lading.

Framehoogte

Er zijn twee chassisgedeelten met een hoogte van 266 mm of 300 mm en een framedikte van 7 of 8 mm afhankelijk van het model.

Innerliner frame

Drie-assige voertuigen zijn voorzien van een innerliner om het gedeelte rondom de installatie van de achterassen te verstevigen.

Brandstoftanks

Afhankelijk van de truckspecificaties en uw speciale vereisten kunt u kiezen uit brandstoftanks van staal of aluminium met een capaciteit tussen 160 en 630 liter.

Gereedschapskisten

Rust uw Volvo FE uit met twee verschillende gereedschapskisten voor het opbergen van spanbanden en andere apparatuur. De maten zijn respectievelijk 55 liter en 125 liter.

Onderrijbeveiliging aan de zijkant

De versterkte, inklapbare Side Underrun Protection (SUP) is een optie die af fabriek kan worden geïnstalleerd. In dit ontwerp van Volvo komen veiligheid en eenvoudig onderhoud samen.

Voorassen

Er zijn onderhoudsvrije voorassen leverbaar met een maximaal laadvermogen van 7,1 7,5, 8 of 9 ton.

Begin met bouwen

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer om de diverse indelingsopties door te nemen en uw perfecte Volvo FE te configureren.