Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Efficiënt vermogen en efficiënte prestaties

Volvo D8K-motor voor Volvo FE

Onze Volvo D8K-motor levert topprestaties in elke situatie. Bij manoeuvreren in krappe ruimtes kan steeds worden vertrouwd op zijn snelle respons. En met alternatieven voor synthetische diesel en biodiesel kunt u werken wanneer strengere voorschriften van toepassing zijn.

Nu TOT 350 PK

De D8K-motor is nu leverbaar met een motorvermogen van 350 pk en een koppel van maximaal 1400 Nm. Dit vergroot het toepassingsgebied van de Volvo FE voor veeleisende distributietaken, vuilnisvervoer en lichte bouwtransporten. Eén truck met twee of drie assen, met of zonder trailer: de Volvo FE beschikt over het vereiste vermogen en koppel. 

Gereed voor alternatieve brandstoffen

Eén truckmodel. Verschillende brandstoffen. Met de Volvo FE heeft u de keus uit verschillende alternatieve brandstoffen voor uw opdrachten. En helpt u het milieu.

CNG
Verminder uw CO2-uitstoot tot wel 100%*. En behoud uw productiviteit. De 9-liter motor op Compressed Natural Gas (CNG) levert 320 pk en een koppel van 1356 Nm.

HVO
Alle D8K-motoren kunnen werken op synthetische diesel: HVO (Hydrogenated Vegetable Oils). En dezelfde truck kan ook op gewone dieselbrandstof rijden.

RME
Eén variant van de D8K320-motor kan werken op pure biodiesel: RME (Rapeseed Oil Methyl Esters).

 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat tank-to-wheel wordt genoemd.

Voorzieningen

Duurzame prestaties

Onze dieselmotoren zijn ontworpen om prestaties te leveren voor uw behoeften. En uw ecologische voetafdruk te minimaliseren. Om aan de Euro 6-voorschriften te voldoen combineren we SCR (Selective Catalytic Reduction) en EGR (uitlaatgasrecirculatie).

Krachttoer

Ervaar zelf de snelle respons van de D8K-motor. Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de sleutels.