Trucks

Keuze tussen elektrisch, gas en diesel

Aandrijflijn Volvo FE

Met de Volvo FE heeft u altijd de beschikking over het juiste vermogen voor de taak. Wilt u uw CO₂-voetafdruk verkleinen? Ga voor elektrisch zonder uitlaatemissies. Zoekt u duurzaam vermogen uit hernieuwbaar biogas? Kies voor vermogen uit gas. En ook als u kiest voor vermogen uit diesel, hebben we een hele reeks geavanceerde oplossingen.
 

Elektrische aandrijving   |   Aandrijving met gas   |   Aandrijving met diesel

Elektrische aandrijving

De Volvo FE Electric werkt met nul uitlaatemissies. Perfect voor gebruik in de binnenstad, als u aan de strengste milieunormen wilt voldoen. Continu vermogen van 300 pk en direct volledig koppel staan borg voor rijvriendelijkheid. Twee elektromotoren en een versnellingsbak met 2 versnellingen zorgen dat het allemaal soepel en efficiënt verloopt.

Geringe emissies en laag geluidsniveau

De elektrische aandrijflijn biedt een uitstekende werkomgeving. Stille werking in de cabine en bij werkzaamheden rondom de truck. Geen uitlaatgassen betekent een verbetering van de luchtkwaliteit in het werken rondom de truck bij afvalinzameling.

Actieradius en opladen

We stemmen uw Volvo FE Electric af op uw transporttaken en routes. Met de Volvo FE Electric met opgeladen accu's kunt u tot 300 km* afleggen.

* Afhankelijk van omstandigheden zoals het weer, de windweerstand, het totale gewicht van de truck en de prestaties van de chauffeur.

Aandrijving met gas

De Volvo FE CNG biedt een emissiearm alternatief voor diesel. De wagen heeft een vermogen van 320 pk en wordt uitsluitend aangedreven door gecomprimeerd aardgas of biogas. Werken op biogas betekent 100% reductie in de CO₂-uitstoot van tank-to-wheel. De automatische transmissie maakt de truck zeer rijvriendelijk. Gecombineerd met geringe emissies en een laag geluidsniveau, is de truck op gas een goede match voor veeleisende werkzaamheden in de binnenstad.

Aandrijving met diesel

De D8K-dieselmotoren bieden een snelle respons, een hoog koppel bij lage toerentallen en zijn leverbaar in vier vermogensklassen van 250 tot 350 pk en een koppel tot 1400 Nm. De energiezuinige motoren werken op hernieuwbare brandstoffen en zijn gecertificeerd voor synthetische diesel (HVO) en biodiesel (RME).

Nabehandeling van uitlaatgassen

De dieselmotoren maken gebruik van de SCR-technologie (Selective Catalyst Reduction) om te voldoen aan de Euro 6-regelgeving. We hebben een watergekoeld uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) toegevoegd aan de motor en een roetfilter (DPF) met automatische regeneratie.

Automatisch of handgeschakeld

Voor de Volvo FE met dieselaandrijving heeft u de keuze uit de soepele en efficiënte I-Shift, de 6-traps automaat die zonder onderbreking vermogen levert, en de handgeschakelde versnellingsbak met 6 of 9 versnellingen. U kunt de aandrijflijn helemaal afstemmen op uw behoeften.

Altijd de juiste versnelling met I-Shift

De nieuwste generatie I-Shift van Volvo Trucks zorgt voor sneller en soepeler schakelen dan ooit tevoren. En u heeft altijd de juiste versnelling te pakken. I-Shift haalt het meeste uit uw brandstof en verbetert de rijveiligheid. Er zijn softwarepakketten beschikbaar om dit af te stemmen op uw behoeften.

Meer over I-Shift

PTO's voor uw apparatuur

Onze PTO maakt het mogelijk apparatuur voor het laden en lossen aan te drijven, en specifieke hulpstukken of opbouwen te gebruiken. Er zijn diverse PTO's beschikbaar voor de uitvoeringen op diesel, gas en elektriciteit van de Volvo FE.

Ontdek alle specificaties

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.