Trucks

de Volvo FL. Uw distributietruck

De Volvo FL is onze meest compacte en wendbare truck. De truck kan worden aangepast aan een reeks toepassingen, van distributie of lichte bouwtransporten in de stad tot afvalinzameling. Kies voor volledig elektrisch rijden of vertrouw op dieseltechnologie. De Volvo FL en services die het pakket compleet maken, zijn ontwikkeld ter verbetering van uw bedrijf. Betere beschikbaarheid, grotere efficiëntie en verhoogde winstgevendheid. Laten we aan het werk gaan.

Maximaal rendement

Profiteer optimaal van uw energie en brandstof

Vermogen afgestemd op uw taken

Alles over de aandrijflijnen van de Volvo FL

Aan het werk

Werken rondom de truck

Beknopte info over de Volvo FL

Motorvermogen: 175-280 pk
Vier cabineformaten
Elektrisch, Diesel
Bakwagen
Gedetailleerde info in specificaties

Afgestemd op uw opdrachten

Een chassis gemaakt voor het werk

Uitgebreide reeks services

Laat uw bedrijf nog beter presteren

Bekijk een overzicht van de Volvo FL in de brochure.

De Volvo FL-trucks in ons wagenpark waren aan vervanging toe en de keuze was snel gemaakt. We rijden al ruim twintig jaar met Volvo-trucks en het zijn uitstekende voertuigen. De trucks zijn wendbaar en hebben een extreem gemakkelijke instap.
Sinds december 2020 hebben we een Volvo FL Electric-bakwagen in onze vloot en de ervaringen met die truck zijn ronduit positief. De truck is betrouwbaar, draait volwaardig mee in onze dagelijkse logistieke operatie en chauffeurs zijn er heel tevreden over. De truck rijdt rustig en heel soepel. De goede ervaringen met de eerste Volvo FL Electric waren een belangrijke reden om weer voor Volvo-trucks te kiezen.
In steeds meer zones waar wij ons werk uitvoeren zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen. Dat was één van de redenen om de Volvo FL Electric aan te schaffen. We geloven in de expertise en kwaliteit van Volvo Trucks.

Een perfecte match voor deze transportsegmenten

Cabineopties voor de Volvo FL

Belangrijkste kenmerken van de Volvo FL

De opties voor de aandrijving

Keuze uit aandrijving met elektriciteit of diesel. Stem uw Volvo FL af op uw opdrachten en contracten, zelfs bij de strengste regelgeving.

De opties voor de aandrijving

De wendbaarheid

Met deze truck is het gemakkelijk en snel manoeuvreren in het drukke stadsverkeer. Het compacte formaat, de royale ruitoppervlakken die geweldig zicht bieden.

Het interieur

De toegankelijkheid

U kunt heel gemakkelijk in- en uitstappen uit de Volvo FL-cabine. Dit maakt een enorm verschil bij leveringen of afvalinzameling in de stad.

Het exterieur

Services die uw bedrijf ondersteunen

Personaliseer uw truck. Bekijk onze truckaccessoires

De brochure van de Volvo FL downloaden

Veelgestelde vragen over de Volvo FL

Wanneer u in stedelijke omgevingen en binnensteden werkt, en wendbaarheid in het drukke verkeer en nauwe doorgangen belangrijker vindt dan een groot laadvermogen, is de Volvo FL zeker de moeite van het bekijken waard. De truck is rijvriendelijk, en werkt met een laag geluidsniveau en lage emissieniveaus: perfect voor taken in stedelijke omgevingen en de binnenstad.

Naast diesel rijdt de Volvo FL op alternatieve brandstoffen zoals biodiesel en HVO. Bovendien is er de geheel elektrische Volvo FL Electric zonder uitlaatemissies, stille werking en een actieradius tot 420 km bij gangbare toepassingen.

Dat hangt af van hoe u de truck aanpast, met inbegrip van het chassis en de aandrijflijn. De lichtste Volvo FL heeft een totaalgewicht van 10 ton en is daarmee ideaal voor stedelijke distributies met grote capaciteit. Als u meer nodig heeft, zijn er uitvoeringen van de Volvo FL die tot 18 ton aankunnen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is het een goed idee om eens te kijken naar de Volvo FE.

Nee, de Volvo FL is geoptimaliseerd als middelzware truck voor de stad die zijn eigen laadbak draagt. Daarom is de truck alleen beschikbaar als bakwagen met twee assen en een totaalgewicht tot 18 ton. Als u trailers moet trekken of zwaardere ladingen moet vervoeren, raden we aan de Volvo FE of Volvo FM eens nader te bekijken.

U kunt de Volvo FL met manschappencabine direct vanuit onze fabriek bestellen. Deze cabine kan tot 6 passagiers vervoeren, en een carrosseriebouwer kan dan een brandweerwagen bouwen op het chassis. Als u op zwaarder terrein uit de voeten moet kunnen, is er een 4×4-uitvoering van de Volvo FL leverbaar. Neem contact op met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer om een opbouw te vinden die aan uw eisen voldoet.

Dit is gemakkelijk, aangezien Volvo Trucks uw partner is. Als u kiest voor elektrisch, kunnen wij u een compleet pakket bieden met alle services en ondersteuning die u nodig heeft om over te stappen op elektromobiliteit.

Voor deze trucks is er een reeks dieselmotoren beschikbaar van 210 pk tot 280 pk. Dat is voldoende voor het uitvoeren van lichte distributietransporten, afvalinzameling of lichte bouwwerkzaamheden. De Volvo FL Electric biedt een continu vermogen van 175 pk, wat uitstekend past bij stedelijke distributies en afvalinzameling.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.